Alekszejev Tamara magát is meglepte a vk-döntőben

Alekszejev Tamara magát is meglepte a vk-döntőben

Alekszejev Tamara magát is meglepte azzal, hogy szombaton nyerni tudott az öttusázók vilniusi világkupadöntőjében.

28 éves sportoló hétfőn az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt arról, hogy az év világkupa-viadalain fokozatosan javult a teljesítménye: Los Angelesben 33., Kairóban 18., míg Kecskeméten már a kilencedik lett. Ugyanakkor a pozitív tendencia ellenére sem gondolta, hogy dobogóra állhat majd Vilniusban, előzetesen az volt a célja, hogy az első 15-ben végezzen.
A litvániai finálé első helyét a kiemelkedő vívásával alapozta meg, mivel 35 ellenfeléből 28-at legyőzött. A csütörtökön lebonyolított nyitószám után az úszásban elért 18. idő ellenére két szám után is vezetett, a hibátlan lovaglással pedig kifejezetten tekintélyesnek számító, 23 másodperces előnnyel kezdhette meg a kombinált számot. Mint mondta, a lövészetes futás előtt egyáltalán nem törődött azzal, hogy a nagy favoritok közül ki mekkora hátránnyal indul majd mögötte, csak magával foglalkozott, s ez kifizetődött.
“Az utolsó 400 méteren tudatosult bennem, hogy ezt a versenyt meg fogom nyerni, és senki sem veheti elé tőlem az első helyet” – mondta Alekszejev.
Az öttusázóknak a vk-döntő után nincs sok idejük a pihenésre, mivel kevesebb mint egy hónap múlva már Európa-bajnokságot rendeznek, majd augusztus végén kerül sor a világbajnokságra Kairóban.
“A vb-re lesz kiélezve a forma, az Európa-bajnokság előtt pedig még elmegyünk majd egy hétre Párizsba edzőtáborozni. Az Eb előtt megpróbálunk mindent úgy csinálni, mint most a vk-döntő előtt. Ha most bejött, miért ne jönne be akkor is?” – vetette fel a székesfehérvári öttusázó, aki az Európa-bajnokságon szeretne az első hatban végezni.

MTI

Kiemelt kép: Totalsport.hu

sima8

Leave a Reply