Minden idők legjobb karácsonyi filmjei

Minden idők legjobb karácsonyi filmjei

Nem múlhat el december karácsonyi filmek nélkül. Legyen szó karácsonyra hangolódásról vagy már az ünnepi vacsora utáni pihenésről, egy jó film mindig kötelező kellék.

 

Holiday

Egy igazi romantikus vígjáték. Két nő tele csalódásokkal, egyik Los Angelesben, másik Londonban. Elcserélik egy időre lakásukat – pont az ünnepekkor -, a többi pedig már tömény humor és romantika.

Reszkessetek betörők!

Senkinek nem kell bemutatni Kevint, a kisfiút, akit minden részben otthon felejt a család. (Mert mikor máskor utaznak el az emberek, mint karácsonykor…) Na de sebaj, Kevint nem kell félteni! Minden alkalommal elbánik a betörőkkel és talpraesettebb, összeszedettebb, mint bármely felnőtt.

Karácsonyi vakáció

Chevy Chase főszereplésével még a legkomorabb embereket is megnevetteti ez az 1989-ben bemutatott amerikai családi vígjáték. Elképesztően vicces, nem mindennapos karácsonyt mutatnak be, amikor semmi nem jön össze és minden a családról szól…akik szintén nem hétköznapi figurák.

A Grincs

Gyerekek és felnőttek egyaránt imádják a goromba, antiszociális Grincset, aki ki nem állhatja a karácsonyt egy gyermekkori rossz emléknek köszönhetően. A zöld, szőrös lény ugyanakkor tele van érzelmekkel, ám amikor megpróbálná kimutatni, ismét megbántják. Főszerepben Jim Carrey, aki ebben a filmben is hatalmasat alkotott.

 

(forrás: sima8.hu, wiki, kiemelt kép: gortoncenter.org)

 

 

sima8

Leave a Reply