Most megtudjuk, hogyan ünnepel a brit királyi család karácsonykor

Most megtudjuk, hogyan ünnepel a brit királyi család karácsonykor

A karácsonyi hagyományok szentek, és ez alól nem kivételek a brit királyi család hagyományai sem. Ők is minden évben ugyanazt eszik, ugyanabban az időben, ugyanazon a helyen. Mint bármely más családnak, nekik is megvannak a tradícióik. 

A család egykori szakácsa számolt be arról, hogy hogyan töltik el a napjaikat az ünnepkor.

A Királynő minden évben december 19-én vagy 20-án a norvégiai Sandringham-házba utazik, a család többi tagja pedig karácsonykor érkezik ebédidőben. A délutáni tea után karácsony estéjén ajándékozzák egymást. Másnap, karácsony reggelén, a család megreggelizik mielőtt elindulna a templomba, majd utána jöhet az ebéd, amikor az asztalra saláta kerül garnélával vagy homárral, pulykával és minden más hagyományos étellel, mint a paszternák, sárgarépa, kelbimbó, végül desszertként karácsonyi puding brandys vajjal. Miután befejezték az étkezést, a Királynő beszédet tart. Később újra összegyűlnek a délutáni teához és a tradicionális gyümölcstortához, majd jöhet a svédasztalos vacsora, ahol 15-20 különböző fogás várja őket.

Míg a Buckingham-palota mindig karácsonyi pompában díszeleg, vele ellentétben a Sandringham egy igazán privát hely, ezért nagyon diszkrét is.

“A Királynő a minimális dekorációt kedveli. A királyi családnak van egy hatalmas karácsonyfája az étkezőben, ezüst díszekkel, ami körülbelül 30 éves” – mesélte el a chef.

 

(forrás: cosmopolitan.com, sima8.hu, kiemelt kép: travelandleisure.com)

sima8

Leave a Reply