Megállapodtak a jövő januári béremelésről a Tescónál

Megállapodtak a jövő januári béremelésről a Tescónál

Az áruházlánc közlése alapján a Tesco-Global Áruházak Zrt. a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében további 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelemi dolgozók béremelésére.

Az áruházláncnál 2018 januárjától 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek a minimum 6 hónapja teljes munkaidőben a Tescónál dolgozó munkatársak esetén a közlemény szerint. A béremelés 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál.

A legnagyobb munkavállalói csoport 2018-ban is a szakmunkás bérminimum (180 500 forint) feletti összeget (197 000 forint) kapja meg a vállalattól, amelyet kiegészít a cafeteria, a dolgozói kedvezmény és adott esetben a műszakpótlék – írta közleményében a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A béremelés érinti a raktári és egyes irodai osztályon dolgozókat is.

A Tesco közleményében azt írta, a béremelések mellett nagy hangsúlyt helyez erre, ezért 2017-ben csaknem százmillió forintot fektetett be összesen több mint 1000 kolléga OKJ-képzésébe.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: thesun.co.uk)

 

sima8

Leave a Reply