Várhatóan még 30-40 ezer autós vált kötelező biztosítást péntekig

Várhatóan még 30-40 ezer autós vált kötelező biztosítást péntekig

A Netrisk.hu biztosítási portál szerint, a péntek éjféli határidőig öt nap van hátra, a korábbi tapasztalatok alapján ezalatt még 30-40 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés felmondása várható. Akár 160 ezren is lecserélhetik kötelező biztosításukat az átlagosan 26 százalékkal emelkedő díjak miatt.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az év végi évfordulós szerződések felmondásainak legkésőbb december 1-jén éjfélig be kell érkezniük az illetékes biztosítóhoz. Emiatt pénteken már az összehasonlító portálok is csak korlátozásokkal fogadnak be ilyen megbízásokat. Aki kifutna a határidőből, az alapesetben a következő egy évre megállapított új díjon viszi tovább a jelenlegi kötelező biztosítását.

A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, új szerződés megkötésére december 31-ig van lehetőség. Az új szerződés első díjrészletét legkésőbb március 1-jéig kell rendezni, ellenkező esetben azt a biztosítóknak a törvény szerint törölniük kell.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: nerdwallet.com)

sima8

Leave a Reply