Eljárás indult egy 1999-es budakalászi gyilkosság gyanúsítottja ellen

Eljárás indult egy 1999-es budakalászi gyilkosság gyanúsítottja ellen

A főügyész tájékoztatása szerint egy tizennyolc évvel ezelőtt történt budakalászi gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség.

A gyanúsított Budakalászon élt a feleségével és gyermekeikkel a közlemény szerint. A férfi szabadulni szeretett volna a kapcsolatból, mert a házasságuk tönkrement a nő alkoholizmusa miatt. Balesetnek feltüntetve akarta megölni feleségét, ezért az ittas állapotban lévő nőt a kúthoz vitte és belelökte, majd ott hagyta. Másnap jelentette a hatóságoknak, hogy felesége a kútba fulladt, akkor nem találtak idegenkezűséget. A mostanra előkerült bizonyítékok azonban minősített emberölés gyanúját alapozták meg, ennek a bűncselekménynek a büntethetősége pedig nem évül el – írta a főügyész.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 1999-ben a budakalászi házuk udvarán található kútban ölte meg feleségét – közölte Szabó Ferenc. A főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt indított ellene eljárást.

 

(forrás: MTI, sima8.hu, kiemelt kép: brunch.co.kr)

sima8

Leave a Reply