[TOP 10] LEGDRÁGÁBB GYÜMÖLCS A VILÁGON, Amit Nem Kapsz Meg Mindenhol!

[TOP 10] LEGDRÁGÁBB GYÜMÖLCS A VILÁGON, Amit Nem Kapsz Meg Mindenhol!

A gyümölcs nem igazán mondható a legdrágább dolognak, amit egy bevásárlás során az ember megvesz, de vannak olyan különleges gyümölcsök is a világon, aminek darabja akár több millió forintba is kerülhet, ezért a videóban összegyűjtötték nektek a világ 10 legdrágább gyümölcsét, amit nem kapsz meg mindenhol.

1 Buddha körte

A Buddha körtét KÍNÁBAN termesztik és számos ember úgy tartja, hogy aki ebből a körtéből eszik az halhatatlanná válik. Ennek a körtének a különleges buddha alakját úgy érik el, hogy a körtékre egy átlátszó műanyag formát helyeznek, amit csak a körte megérése után távolítanak el. A különleges formának ára is van, ugyanis ennek a körtének darabja nem egészen 2500 forintba kerül.

2 sekai ichi alma

A sekai ichi magyarra fordítva annyit jelent, hogy a világon a legelső.
Ennek az almának a kerülete elérheti a 40 centimétert is és a súlya megközelíti az 1 kilogrammot, ami körülbelül egy sárgadinnye méretének felel meg.
A sekai ichi alma a világ legdrágább almája, ami a méretét tekintve nem meglepő, ennek az almának darabja több , mint 6000 forintba kerül.

3 dekopon citrus

A dekopon tulajdonképpen egy mandarin fajta, ami a világ legédesebb mandarinja.
A dekopon citrus mérete is hatalmas, ennek a gyümölcsnek a kerülete elérheti akár a 30 centimétert is.
Ezt a mandarin fajtát 1972-ben a japánok kezdték el termeszteni, de azóta a világon már számos más helyen is termesztik ezt a hatalmas, édes és drága gyümölcsöt.
Ha ebből a gyümölcsből szeretnél enni, akkor győződj meg róla, hogy van nálad pénz bőségesén, ugyanis ebből a mandarinból egy 6 darabos csomag több, mint 23000 forintba kerül.

4 sembikiya eper

A sembikiya a tökéletes eper. Ennek az epernek tökéletes piros színe van és az eper tetején lévő levelek pont úgy néznek ki, mintha azok photoshopal lettek volna retusálva, de legnagyobb különlegessége ennek az epernek az az, hogy minden egyes darab tökéletesen néz ki, de a különleges dolgoknak általában ára is van. Ebből az eperből egy 12 darabos csomag 25000 forintba kerül.

5 kocka dinnye

ezt a hatalmas kocka formájú görögdinnyét japánban termesztik, aminek súlya átlagosan körülbelül 6 kg. A híres kocka forma eléréséhez ezeket a dinnyéket egy kocka formájú dobozban termesztik. Ezt a dinnyét a vásárlók nagy része soha nem is fogyasztja el és csak a lakás díszeként használja, ami nem meglepő annak tudatában, hogy egy ilyen kocka dinnyének darabja 230000 forintba kerül.

6 heligan ananász

Az angliai Cornwall-ban található a világ egyik legérdekesebb botanikus kertje.
A kontinense ez az egyetlen olyan hely ahol ananászt termesztenek.
A heligani ananászt mini üvegházakban trópusi körülmények között nevelgetik 2 éven keresztül, viktoriánus kertészeti módszerek alkalmazásával.
Ha ananászt szeretnél enni, akkor jobban jársz ha a brit ananászt nagyban elkerülöd, ugyanis ennek az ananásznak darabja 450000 forintba kerül.

7 taiyo no tamago mangó

Taiyo no tamago japánról magyarra fordítva annyit jelent, hogy tojás a napfényben.
Ezeket a különleges tojás formájú mangókat japánban termesztik különleges körülmények között. Ennek a különleges mangónak az ára elérheti a 860000 forintot.

8 ruby roman szőlő

Ezt a különleges szőlőt is japánban termesztik és a szőlő szemeinek mérete körülbelül egy pingpong labda méretével egyenlőek. ezt a gyümölcsöt több mint 14 év alatt fejlesztették tökéletesre a egy kormány által támogatott projektben.
egy fürt ebből a hatalmas szemű szőlőből 1200000 forintba kerül, ami már lassan egyenlő azzal, mint ha az ember aranyat rágcsálna.

9 densuke dinnye

Akármennyire is szeretnék eltérni a japánoktól, sajnos nem sikerül ugyanis a densuke dinnyét szintén japánban termesztik. Ennek a görögdinnyének nagyon sötét zöld a külseje, ami megfelelő fényviszonyok között akár feketének is tűnhet.
Ebből a dinnyéből összesen 10000 darabot termesztenek évente és ezeket a dinnyéket egyenként külön dobozba csomagolják be.
A ritka dolgoknak mindig ára van és ez alól egy dinnye se lehet kivétel. A densuke dinnye darabja 1700000 forintba kerül.

10 banán

És elérkeztünk a legdrágább gyümölcshöz, ami nem más mint a banán. ezeket a banánokat nem a banán fajtája, vagy termesztési helye teszi ilyen megfizethetetlenné, hanem a művészet. Ezeket a banánokat különleges művészek készítik és hatalmas összegekért adják el őket. Ezek a banánok csak pár napig orzik meg eredeti kinézetüket, így nem meglepo, hogy ezt a luxust tényleg csaka leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. egy egy ilyen movészi alkotás ára elérheti akár a 3 millió forintot is.

Forrás: youtube.com <— Kattints és iratkozz fel!

sima8

Leave a Reply