Vádat emeltek egy autólopásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen

Vádat emeltek egy autólopásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen

A Pest Megyei főügyész közölte, hogy vádat emeltek három férfi ellen, aki megrendelésre egyetlen autómárka különböző típusait lopta és bontotta alkatrészeire Cegléd környékén.

Az egyik vádlott idén januárban szabadult külföldön letöltött szabadságvesztéséből – írta Szabó Ferenc. Amikor visszatért Magyarországra, nem volt munkahelye, jövedelme, ezért felkereste egy ismerősét, a másik vádlottat, aki gépkocsik és alkatrészeik értékesítésével foglalkozott Pilisvörösváron.

Megbeszélték az akciók részleteit, hogy a kereskedő szól, mikor mire van szüksége, társa ellopja a megfelelő autót, szétbontja, és átadja a kért alkatrészeket. Abban is megegyeztek, hogy csak egy autómárka meghatározott évjáratú darabjaival üzletelnek. Műhelyeket Cegléden, az egykori laktanya területén és egy közeli tanyán találtak. Az egyik vádlott 2017 januárjától márciusáig Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről 13 személygépkocsit lopott el, 850 ezer forinttól 1,8 millió forintig terjedő értékben.

Darabjaira szedték a járműveket, eltávolítottak minden azonosításra alkalmas számokat (rendszám, alvázszám).

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a három férfi ellen. A lopásokat elkövető vádlott előzetes letartóztatásban van.

 

(forrás: MTI, sima8.hu, kiemelt kép: carwash.com)

 

sima8

Leave a Reply