Body Count-koncert lesz Budapesten jövő nyáron

Body Count-koncert lesz Budapesten jövő nyáron

A szervező New Beat közölte, hogy több mint húsz év után újra a magyar fővárosban ad koncertet a Body Count. A világhírű amerikai rapper, Ice-T heavy metál bandája 2018. június 17-én a Budapest Parkban fog játszani.

Kétszer zenélt Budapesten eddig a Los Angeles-i Body Count, 1994-ben a Vörösmarty Művelődési Házban, három évvel később az egykori Rockvárban léptek fel.

A Body Count megalakítása 1990-ben az addigra már három sikeres szólólemezen túl lévő rapper Ice-T és a gitáros Ernie C közös ötlete volt. A hobbiprojektként indult csapat 1992-ben dobta piacra első, cím nélküli albumát, amelyen – akárcsak Ice-T számaiban – a durván szókimondó szövegek domináltak. A Cop Killer című dal miatt a debütáló anyagot egy időre be is vonták. Az alapító tagok közül már csak Ice-T és Ernie C vannak a bandában.

A Murder 4 Hire című album jelentette a visszatérést 2006-ban, de a Body Count igazán 2014-re, a Manslaughter megjelenésével tért vissza eredeti önmagához, és idén jött a folytatás, a Bloodlust. Utóbbi nemcsak a közönség, hanem a kritikusok elismerését is kivívta, különösen a Black Hoodie című szám és annak klipje – a dalt a legjobb metál előadás kategóriában Grammy-díjra jelölték.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: bodycountband.com)

sima8

Leave a Reply