Egy egyetem véletlenül több száz millió forintnyi összeget utalt egy hallgató számlájára!

Egy egyetem véletlenül több száz millió forintnyi összeget utalt egy hallgató számlájára!

Egy dél-afrikai egyetem, a Walter Sisulu egyik ösztöndíj utalással foglalkozó dolgozója véletlenül milliókat küldött egy egyetemista lány számlájára. 

A 27 éves Sibongile Mani (27) tanulmányai finanszírozására 1412 randot (kb. 28 ezer forintot) ítéltek meg, azonban a számlájára ennek a tízezerszerese érkezett,ugyanis a számítógépes rendszerben az egyetem egyik dolgozója elütötte az ösztöndíját és 1 millió 400 ezer randot (kb. 278 millió forintot) küldött.  – írja a New York Post cikke alapján a Blikk.

A fiatal lány mikor észrevette a hatalmas összeget, nem szólt senkinek, csak elkezdte szórni a pénzt: fodrászhoz ment, márkás ruhákat és menő telefont vásárolt, sőt barátait is meglepte drága dolgokkal. Mivel a lány szegény családból származik, rögtön feltűnt egy bolti eladónak a hatalmas összeg a lány számláján, és jelentette az illetékeseknek. Az egyetem feljelentette Sibongile-t, és kötelezték őt, hogy visszafizesse a pénzt, valamint lopás gyanújával a rendőrségen is feljelentették.

Nem lesz egyszerű az egyetemistának visszafizetnie a pénzt, hiszen 72 nap alatt 17 millió forintnyi összegnek lépett a nyomára.

sima8

Leave a Reply