Egy haldokló nőt tartottak fogva Ukrajnában

Egy haldokló nőt tartottak fogva Ukrajnában

Kárpátinfo közölte a hírt, miszerint 16 évig rabságban élt egy 52 éves nő egy családnál Ukrajnában, Kijevtől nem messze. 

A Kijev közelében lévő lakóépületbe bezárt nőre nemrég találtak rá, ugyanis az ukrán falui lakói egy éjszaka hangos sírásra lettek figyelmesek.

A vidéki közösség képviselői feltörték az épület ajtaját, amelyben egy haldokló nőt találtak. Ezután derült fény, hogy az 52 éves Elena Volodimirivna Sirjakina valamikor fordítóként dolgozott, azonban az utóbbi 16 évbem ismerősének családja tartotta őt fogva.

Az asszony elmesélte, hogy még a 2000-es évek elején egykori szomszédai és jó barátai pénzt csaltak ki tőle. Cserébe megígérték neki, hogy jól jövedelmező munkát találnak külföldön. Ezután felajánlották, hogy a Cserevki faluban egy házban lakjon. Azonban az utóbbi években a tulajdonos – régen még az áldozat barátnője – szó szerint rabot csinált belőle: nehéz feladatokat adott neki, ételmaradékkal és romlott élelmiszerekkel etette, verte és megfélemlítette őt. – közölte a Kárpátinfo.

A gazdasszony olyan kitalált történeteket mesélt a szerencsétlen nőnek, mint, hogy egy épület összeomlása miatt emberek haltak meg, amiért őt körözi a rendőrség. Azt is állította, hogy a testvére akarta elrejteni. Elenával azt is elhitették, hogy súlyos beteg és csak egy ismeretlen médium tudja meggyógyítani a fogva tartón keresztül.

Elenát kórházba szállították, az élete már nincs veszélyben. Az ügyben tovább nyomoznak a hatóságok.

 

Forrás: faktor.hu
Kiemelt ké: faktor.hu

sima8

Leave a Reply