ArteKino – Tíz filmet lehet ingyen megnézni az online fesztiválon

ArteKino – Tíz filmet lehet ingyen megnézni az online fesztiválon

A szervezők közlése alapján tíz különleges európai alkotást lehet megnézni ingyenesen az ArteKino online filmfesztivál internetes oldalán december 17-ig.

A 45 ország részvételével, második alkalommal megszervezett online filmfesztivál weboldalán bárki regisztrálhat. A regisztráció és az angol feliratos filmek – amelyek közül csak egy jutott el a magyar mozikba – megtekintése is ingyenes.

A tíz alkotás között van Thomas Arslan keserédes apa-fia története, a Bright Nights, az Égei-tengeren lebegő luxusjachton vetélkedő macsókról szóló Chevalier, Athina Rachel Tsangari görög rendező vígjátéka, valamint a portugál Teresa Villaverde érzékeny családi drámája, a Colo. Szintén megnézhető Ralitza Petrov Godless című kisvárosi film noirja, amely egy morfiumfüggő nővérről szól, aki demens betegei személyi igazolványaival kereskedik illegálisan a feketepiacon.

Ezeken kívül más különleges alkotások is ingyenesen lesznek megtekinthetők, amikről további információkat az ArteKino weboldalán tudhatnak meg az érdeklődők. Az internetes fesztiválra regisztrálók között kétfős utat sorsolnak ki a 2018-as Berlináléra, emellett szavazhatnak is a tíz közül az általuk legjobbnak vélt alkotásra. A legtöbb szavazatot megszerző film közönségdíjban részesül – olvasható a közleményben.

 

(forrás: MTI, sima8.hu, kiemelt kép: artekinofestival.com)

sima8

Leave a Reply