Átadták az MMA idei oktatási díjait

Átadták az MMA idei oktatási díjait

A Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevéllel tüntette ki a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, képzők, közösségek, intézmények munkáját.

Hétfőn közölte az MMA, hogy a pedagógusok között Nyisztor Tinkát tüntette ki, a moldvai magyar közösség kulturális képviselete és a magyar nyelv használatának széleskörű terjesztése és ismertetése érdekében tett példaértékű eredményeiért, fáradhatatlan munkásságáért.

Az akadémia elismerő oklevelet adott művésztanár kategóriában Richly Zsolt Balázs Béla-díjjal is kitüntetett grafikusművésznek, a magyarországi animációs filmművészet területén elért eredményeiért, valamint a fiatal művészek pályafutását elindító és meghatározó oktatói, valamint alkotói tevékenységének elismeréseként.

A képzőművészet és iparművészet művészeti területen végzett oktatás, szakképzés és tehetséggondozás értékteremtő és kiemelkedő színvonalának elismeréseként a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium kapott oklevelet képző kategóriában. A “szabad szellemi élet kibontakozása intézményes kereteinek” megteremtéséért, valamint az ennek méltó közegeként alapított építész mesteriskola megbecsüléseként a Kós Károly Egyesülésnek adományoztak oklevelet közösség kategóriában. Intézmény kategóriában a magyar népzene oktatás legrégebben működő képviselőjeként az Óbudai Népzenei Iskolát tüntették ki hagyományteremtő, példaértékű tevékenységének megbecsüléseként.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: mma.hu)

sima8

Leave a Reply