Judas Priest-koncert lesz jövő nyáron a Sportarénában

Judas Priest-koncert lesz jövő nyáron a Sportarénában

A szervező Live Nation közölte, hogy visszatér Magyarországra minden idők egyik legfontosabb heavy metál zenekara, a Judas Priest, három év után. 2018. július 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel jövő év elején megjelenő albuma, a Firepower európai turnéján a csaknem fél évszázada létező brit csapat.

Legutóbb 2015 júliusában, a Fehérvári Zenei Napok (Fezen) nyitónapján léptek fel Magyarországon.

A Judas Priest ugyan 2012-ben elbúcsúzott a közönségtől, 2013 végén mégis újra összeállt és hamarosan megjelenik a vadonatúj (sorrendben tizennyolcadik) stúdióalbum, a Firepower. Több mint 50 millió albumot adott el világszerte, és megkapta a legjobb metál előadónak járó Grammy-díjat.

“Ha valaki megkérne, hogy mondjam el, mi az a heavy metál, a Judas Priestet mutatnám meg neki” – mondta néhány évvel ezelőtt a Metallica frontembere, James Hetfield.

A Judas Priest több anyagával is szerepel az amerikai Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb metál albumának listáján, a zenekart idén jelölték a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Rob Halford idén elnyerte a Lemmy Életműdíjat is.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: amazon.co.uk)

sima8

Leave a Reply