110 milliós marihuána fogás Röszkénél

110 milliós marihuána fogás Röszkénél

Két autóban összesen 58 kilogramm, mintegy 110 millió forint értékű marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  munkatársai a röszkei határátkelőnél – közölte a rendőrség honlapján hétfőn hajnalban.

Szombat hajnalban egy 34 éves bolgár állampolgár jelentkezett belépésre egy autószállító járművel.  A NAV munkatársainak az elsődleges vámvizsgálat során gyanús lett, hogy az utánfutót átalakíthatták, ezért a járművet és annak sofőrjét szigorított vámvizsgálatra irányították. Ennek során az utánfutó padlólemeze alatti rejtekhelyen 73 csomag, összesen 43 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján marihuánát – találtak.

Néhány órával később egy 49 éves szerb férfi jelentkezett belépésre szintén a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során a kocsijában szállított ajtókban 30 csomagban összesen 15 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján ugyancsak marihuánát – találtak.

A két kocsiban talált kábítószer piaci értéke közel 110 millió forint.
A rendőrök a bolgár és a szerb férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(forrás: MTI, kiemelt kép: police.hu)

sima8

Leave a Reply