Hatásos a rendőri jelenlét az ünnepi időszakban

Hatásos a rendőri jelenlét az ünnepi időszakban

Csütörtöki lapszámában írta a Világgazdaság, hogy tavaly számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma, köszönhetően a nagyobb rendőri jelenlétnek, valamint a rendőrség tájékoztatási, felvilágosító kampányának.

Alig több mint hétezer lopást regisztrált az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly decemberben, ami közel 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. 279 gépkocsit törtek fel az elmúlt év utolsó hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 569 esettel. Jelentősen visszaszorult a zsebtolvajlás is, 210 bejelentett bűncselekményt regisztráltak az egy évvel korábbi 695 esettel szemben.

Tavaly a 2010-es adathoz viszonyítva 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörés.

A bűnmegelőzés hatékonyságának növelése különösen annak fényében tűnik pozitívnak, hogy a már megtörtént bűnesetek felderítésszáma még messze nem ilyen biztató – mutat rá a lap. Sajnos még mindig nagyon alacsony az eredményre vezetett nyomozások száma.

 

(forrás: MTI, sima8.hu, kiemelt kép: returnofkings.com)

sima8

Leave a Reply