Új korosztályos világrekorddal aranyérmet nyert a magyar hármas a férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses számának csapatversenyében a Suhlban rendezett junior sportlövő-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán alkotta trió 3512 kört ért el, s óriási fölénnyel lett világbajnok. A második és harmadik helyen végzett horvát és finn csapat egyaránt 31 körrel lőtt kevesebbet a magyarnál.
A magyar puskások, komoly bravúrt bemutatva, mindhárman bejutottak az egyéni nyolcas fináléba, miután Péni 1179 körrel a legjobb volt a mezőnyben, míg Vas Péter 1167 körrel a hatodik, Pekler Zalán pedig 1166-tal a hetedik lett.
A döntőben aztán már egyiküknek sem jött ki igazán a lépés, Vas az ötödik, Péni a hatodik, míg Pekler a nyolcadik helyen zárt.
A női sportpisztolyosok között Major Veronika 579 körrel bejutott a döntőbe, amelyben az ötödik helyet szerezte meg. A keszthelyi pisztolyos a 25 méteres számot megelőzően vasárnap légpisztolyban is döntős volt és szintén ötödik lett, csapatban pedig győzött.

MTI

Kiemelt kép: Nemzetisport.hu

sima8

Leave a Reply